logo Za lijepu i zdravu kožu

Česta pitanja

+Zašto bih trebao/la izabrati educirano osoblje i kliniku/ordinaciju ovlaštenu za primjenu terapije Medicinskim Dermarollerom®?

Primjena Medicinskog Dermarollera® pripada u ruke educiranog osoblja u autoriziranim ordinacijama ili klinikama. Terapija Medicinskim Dermarollerom® je zahvat kojim se pomoću medicinskih mikro igala otvara cca 300 kanala na 1 cm² površine kože. Probivši vanjski sloj epidermisa (stratum corneum), igla će dospjeti do živog tkiva kože. U dermisu, koji je ciljno područje terapije Medicinskim Dermarollerom®, nalazi se splet epitelnih stanica, krvnih žila, živčanih stanica, izvanstaničnog matriksa, kolagena, elastina i stanica poput fibroblasta koje proizvode i popravljaju ovaj vitalan dio našeg tijela.

Izazivajući kontroliranu stimulaciju dermisa, tretman Medicinskim Dermarollerom® će potaknuti prirodnu regeneraciju kože i proces zacjeljivanja koji će rezultirati glatkom, ujednačenom, zdravijom kožom mladog izgleda. Ovaj tretman rezultirat će i poboljšanjem izgleda i zaglađivanjem ožiljaka koji su posljedica oboljenja poput akni, vodenih kozica ili ozljeda. Da bi se postigli željeni rezultati potrebno je provesti tri tretmana u razmacima od cca 6 tjedana, što uvijek treba odrediti u suglasnosti s vašim terapeutom.

Bez obzira što neki drugi proizvođači i prodavači dermarolera tvrdili, nikada nemojte pokušavati tretman izvesti sami kod kuće, on traži educiranu ruku koja će uspješno provesti terapiju izazivajući ravnomjerno raspoređena mikro krvarenja, ujednačeno crvenilo i laganu natečenost tretirane površine kože. Terapija Medicinskim Dermarollerom® ne bi trebala biti bolna. Stoga će educirano osoblje najmanje 20 minuta prije samog tretmana na Vašu kožu nanijeti lokalni anestetik u vidu kreme koji će tretman učiniti ugodnim. Sama terapija obično traje 20-30 minuta. Neposredno nakon terapije Medicinskim Dermarollerom® možete izgledati kao da imate manje opekline od sunca, a koža može biti topla i zategnutija nego obično, no to će nestati 1 do 2 sata nakon tretmana, a crvenilo će se već sljedeći dan potpuno povući. 48 sati nakon tretmana koristite mlaku vodu kod njege lica, te pazite da su vam ruke čiste ako dirate lice, a make up možete nanijeti već 6 ili 12 sati nakon tretmana. Ako izlazite na danje svjetlo svakako se preporučuje nanošenje kreme s visokim zaštitnim faktorom i to tijekom 2 tjedna nakon terapije, čak i ako je zima i nema sunca. Nekoliko dana nakon tretmana može se pojaviti i osjećaj suhoće kože koji će vremenom nestati.

Prednosti terapije Medicinskim Dermarollerom® nisu samo odlični klinički rezultati, već i sigurnost tretmana te činjenica da nema oporavka - ne morate ostati kod kuće nakon tretmana.

Kako je Medicinski Dermaroller® medicinski uređaj najviše kvalitete s kirurški preciznim i oštrim iglicama izrađen prema najvišim standardima medicinske tehnologije (što uključuje i duljinu iglica), potreban je minimalan pritisak da bi se otvorili brojni kanalići u koži i ne dolazi do nepotrebnog periferalnog oštećenja kože. Tako će se postići optimalna stimulacija dermisa bez vanjskog oštećenja kože. To umanjuje rizik od izlaganja UV zračenju te ste nakon više-manje 6 sati spremni za odlazak na posao.

Ako ste kandidati za terapiju Medicinskim Dermarollerom, molimo Vas da se uvjerite da uređaj ima originalni Dermaroller® logotip, te pri izboru ordinacije ili salona pogledajte listu na našoj stranici ili nas kontaktirajte putem maila ili telefona.

Medicinski Dermaroller® je STERILAN medicinski uređaj namijenjen za jednokratnu uporabu na jednoj osobi, on se NE SMIJE koristiti više puta ili na više osoba.

+Ima li Medicinski Dermaroller® CE oznaku i postoje li alternativni roleri s mikro iglama koji imaju istu oznaku ? (CE - oznaka europske sukladnosti obvezna je oznaka na mnogim proizvodima i potvrđuje da proizvod ispunjava bitne zahtjeve za sigurnost potrošača, zdravlja ili zaštite okoliša, kao što je određeno po smjernicama, ili propisima EU.)

Za dozvolu korištenja u Hrvatskoj medicinski uređaji moraju biti u suglasnosti sa Zakonom o medicinskim proizvodima i Direktivom Vijeća 93/42/EEZ od 14. lipnja 1993. o medicinskim proizvodima. Kako bi isporučio sterilni medicinski uređaj proizvođač i distributer moraju proći inspekciju i dobiti odobrenje nadležnog tijela (HALMED), te svako pakiranje mora posjedovati CE oznaku zajedno s jedinstvenim brojem koji se u svakom trenutku može podvrgnuti provjeri. Medicinski Dermaroller® ima i certifikat koji izdaje renomirana njemačka institucija za ispitivanje kvalitete medicinskih proizvoda MedCert koji jamči poštivanje medicinskog standarda prema ISO13485. Podlijeganje regulatornim standardima pri proizvodnji uređaja vaša je garancija sigurnosti proizvoda. Samo Medicinski Dermaroller® podliježe tim standardima – stoga ne prihvaćajte zamjenske proizvode.

+Neki dermaroleri tvrde da imaju dozvolu FDA (Američka Agencija za hranu i lijekove), a neki čak imaju logotip Agencije na pakiranju i web stranici. Znači li to da imaju sličan certifikat kvalitete te neovisnu procjenu i odobrenje kakvo osigurava CE oznaka?

Na žalost, niti jedan od tih uređaja nema dozvolu Američke Agencije za hranu i lijekove. Radi se isključivo o administrativnoj proceduri koja znači da je uređaj registriran pri FDA kako bi se mogao prodavati putem weba, ali to ne znači niti da ima njezino odobrenje, niti da Agencija podržava korištenje tog pojedinog proizvoda.